به، درخت کوچکي است که پوست ساقه و تنه آن قهوه اي بوده و در اکثر نقاط اروپا، نواحي مديترانه، آسيا و آفريقاي شمالي مي رويد. برگهاي آن پوشيده از کرک و صاف است. گلهاي آن درشت ، به رنگ سفيد يا صورتي و داراي پنج گلبرگ است. ميوه رسيده زردرنگ، گرد و يا به شکل گلابي است و سطح آن پوشيده از کرک بوده و داراي طعمي مطبوع، شيرين و يا کمي ترش است.
خواص دارويي
از نظر طب قديم ايران به شيرين گرم و تر و به ترش سرد و خشک است. به تقويت کننده قلب است. ادرار آور است. نرم کننده سينه است.
مقوي معده و دستگاه هاضمه است. قابض است. خونريزي را بند مي آرود. به ترش مسهل است. به ترش براي تنگي نفس مفيد است. به ترش استفراغ را بند مي آورد. اسهال هاي ساده و اسهال خوني را درمان مي کند. به بهترين و مفيد ترين ميوه براي مسلولين است. خونريزي از رحم را متوقف مي کند. براي هضم غذا مفيد است. لعاب به دانه را روي زخم ها و سوختگي ها بگذاريد تا باعث شفاي سريع آنها شود. ضد تب است. براي درمان جراحات گلو موثر است. براي درمان تورم هاي داخلي بدن مفيد است. براي درمان خشکي زبان و دهان مفيد است. آفتاب زدگي را با ماليدن لعاب به دانه بر روي پوست درمان کنيد.
مقوي معده و دستگاه هاضمه است. قابض است. خونريزي را بند مي آرود. به ترش مسهل است. به ترش براي تنگي نفس مفيد است. به ترش استفراغ را بند مي آورد. اسهال هاي ساده و اسهال خوني را درمان مي کند. به بهترين و مفيد ترين ميوه براي مسلولين است. خونريزي از رحم را متوقف مي کند. براي هضم غذا مفيد است. لعاب به دانه را روي زخم ها و سوختگي ها بگذاريد تا باعث شفاي سريع آنها شود. ضد تب است. براي درمان جراحات گلو موثر است. براي درمان تورم هاي داخلي بدن مفيد است. براي درمان خشکي زبان و دهان مفيد است. آفتاب زدگي را با ماليدن لعاب به دانه بر روي پوست درمان کنيد.
طرز استفاده
شيره به: 50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم عسل يا شکر مخلوط کنيد و در يک ليتر آب جوش بريزيد و آنرا روي چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف کاهش يابد.
جوشانده دانه به: 30 گرم به دانه را در يک ليتر آب جوش ريخته و آنقدر بجوشانيد تا به صورت ژله در آيد.
دم کرده گل به: 30 گرم گل به را در يک ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه بگذاريد تا دم بکشد.
روغن به: به را تکه تکه کرده و بپزيد سپس آب آنرا بگيريد و با دو برابر وزن آن روغن زيتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانيد تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقي بماند البته دقت کنيد که روغن نسوزد.
مضرات
خوردن به به صورت خام خوب نيست و مضر است زيرا به خام رگهاي بدن را مسدود مي سازد و چون گرم است براي کساني که گرم مزاج هستند خوب نيست.
جوشانده دانه به: 30 گرم به دانه را در يک ليتر آب جوش ريخته و آنقدر بجوشانيد تا به صورت ژله در آيد.
دم کرده گل به: 30 گرم گل به را در يک ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه بگذاريد تا دم بکشد.
روغن به: به را تکه تکه کرده و بپزيد سپس آب آنرا بگيريد و با دو برابر وزن آن روغن زيتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانيد تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقي بماند البته دقت کنيد که روغن نسوزد.
مضرات
خوردن به به صورت خام خوب نيست و مضر است زيرا به خام رگهاي بدن را مسدود مي سازد و چون گرم است براي کساني که گرم مزاج هستند خوب نيست.
با پشتیبانی Blogger.
ارسال یک نظر